Žádné dítě není tak roztomilé, aby matka nebyla šťastná, když konečně usne.
Ralph Waldo Emerson

pátek 2. srpna 2013

Langoše

Mám je ráda, tak nějak odjakživa. Ale ne ty, co prodávají na stánku. Ty jsou většinou smažené na připáleném oleji, děsně mastné a šíleně drahé. Za cenu jednoho takového si můžem doma dopřávat celá rodina :-) 

Chcete taky ochutnat? Tak si je udělejte, je to fakt jednoduchý :-)))

400 g hladké mouky
0,25 "tekutin" - zhruba půl na půl mléka a kefíru, může se dát podmáslí, kysaná smetana, bílý jogurt atd..
1 vejce
necelá jedna lžička soli
trochu cukru (ke kvasnicím)
cca 15 g kvasnic

Dělám v domácí pekárně, takže to mám téměř bez práce :-) Při ručním zaděláváním se udělá kvásek (tj. vlažné mléko, cukr a nadrobené droždí), pak se přidá vše ostatní, vypracuje se těsto a dáme na 2 hodiny do lednice. Tam vykyne a kupodivu vydrží třeba týden - to je ale potřeba těsto přikrýt, aby neoschlo.
Placky tvaruju namočenýma rukama, dělám menší, cca 3 na pánvičku. Osmažené osuším ubrouskem, aby nebyly tak moc mastné.
Hotové potíráme česnekovou vodou, tj. prolisovaný česnek se solí smíchaný s vodou, kečupem a sypeme strouhaným sýrem. 

Tak dobrou chuť!







Žádné komentáře:

Okomentovat