Palačinky naši kluci milujou. Podle mě jsou nejlepší s domácí marmeládou, Ondrovi asi nejvíc chutnají s cukrem a Maťovi je to fuk, i když s nutelou je má asi přece jenom nejraděj - zkrátka palačinky na jakýkoli způsob jsou prostě mňamka :-)
A když na jakýkoli způsob, tak proč ne na slano? Ony to vlastně ani tak nejsou palačinky, jako spíš tuňákové placičky, ale ty by kluci nejedli. Zato palačinky, i slané, ano :-) Inspirovala jsem se od Petra Havlíčka, známého to propagátora zdravého stravování.
Příprava je jednoduchá a rychlá, cenově je to taky docela v pohodě a chuťově.... no zkuste :-)
konzerva tuňáka - já kupuju kousky a vodu sliju.
vajíčka - zhruba dle počtu lidí
na zředění trochu mléka, ale dnes jsem neměla, tak musel stačit bílý jogurt
špenát - měl by být čerstvý, ale nám zatím vždy stačil nasekaný mražený
mouka - hladká nebo celozrnná, množství tak nějak podle konzistence těsta
Nesolím ani ničím neochucuju, tuňák je slaný dost a špenát tomu přidá správný šmak :-) Smažím na oleji, nejlíp olivovém, placičky se rády trhají, takže je možná lepší dělat na pánvičce víc menších placiček. Ale nechám to na vás.
Kluci se olizovali, chutnalo jim a pro mě je to zase další fígl, jak do nich dostat nějakou rybu :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat