Máme doma rybíz. Hodně rybízu. A na keřích je ještě hromada rybízu. A kluci jak na potvoru rybíz nejí...
No neva, já a taťka rybíz jíme :-)
Tož co s ním? Určitě budeme dělat marmeládu, přidám maliny a bude vynikající. Ale to až tak za týden., až ho bude aspoň 3 kila. Dnes jsem zapátrala na netu, původně po nějaké bublanině, ale nakonec mě zaujala sněhová peřina a bylo rozhodnuto. Je to rychlovka a moc dobrá - soudě podle toho, že taťka snědl na posezení třetinu plech :-)
Těsto jsem dělala v robotovi, byla to rychlovka.
4 žloutky vyšlehat s 3/4 hrnkem cukru + lze přidat i 1 vanilkový
pak jsem postupně přidala 3/4 hrnku oleje a 3/4 hrnku mléka
a nakonec jsem pomalu vsypala 2,5 hrnku polohrubé mouky s jedním prdopečem
Vzniklo tužší (ne úplně tuhé) těsto, to jsem rozetřela na plech a na něj se naplácala sníh ze 4 bílků a 3/4 hrnku cukru. Do úplně tuhého sněhu se nakonec opatrně ručně vmíchá cca 1/2 l rybízu, ale my dali o něco víc.
Peče se pomalu, na cca 150 stupňů, sníh musí lehce zhnědnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat