Někdo tomu říká domácí lučina, ale ta je tvarohová, což tahle pomazánka není. Recept mám - no hádejte odkud :-) Jj, z netu. Jak jsem si ho přečetla, bylo jasný, že ho hned vyzkouším. Je to jednoduché jak facka, levné a jak jsme následně při konzumaci zjistili, tak i moc chutné... Budem dělat častěj!
Domácí jogurtová pomazánka
500 g hustého bílého jogurtu, např. hollandia
kelímek (cca 200g) zakysané smetany (prý jde i ke šlehání)
sůl, koření, bylinky - dle chuti
jogurt se smetanou důkladně smícháme, trochu osolíme, já dala mletou sladkou papriku, trochu solčanky a kdybych měla, určitě přidám pažitku. Pak směs dáme do čisté utěrky a necháme odkapat syrovátku. Celý proces trvá několik hodin, ideálně třeba přes noc.
Já měla na drátek uzavíratelnou sklenici z ikea, tak jsem utěrku přivřela mezi sklenici a víko. Ale určitě jde dát utěrka do sítka a sítko nad nějakou nádobu. No nějak už to vymyslíte :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat