Slíbila jsem recept na mňamózní kuře, tak tady ho máte. Jak je mým zvykem, inspirovala jsem se vícero recepty a z každého vybrala podle mě jen to nejlepší. Výsledek stojí za to, určitě to někdy zkuste :-)
suroviny
kuřecí stehna, případně jen paličky
papriky, rajčata, cibule + sklenice leča
6 lžic kečupu, 3 lžíce hořčice (důležité je zachovat poměr 2:1)
česnek - množství dle chuti, v tomle receptu s ním moc nešetřím :-)
sůl, pepř
Stehna zbavuju kůže - přijde mi, že pak může chuť lépe prostoupit celým masem. Osolit, opepřit a zprudka osmahnout na oleji, nejlépe ve větší pánvi typu wok. Pak vyjmout a naskládat do pekáčku a to tak, že stehno položím dolů stranou, kde je víc masa (zůstane v omáčce, a bude křehčí).
Ve výpeku už na menší teplotě osmahnout cibuli na půl-kolečka, pak přidat česnek nakrájený na drobné plátky a nechat provonět. Poté k tomu přisypat nakrájené papriky a rajčata, po chvíli kečup, hořčici a nakonec i sklenici leča. Nechat chvíli probublat, ať se spojí chutě.
Směs nalít do pekáčku na maso, můžeme přidat trochu vody (ale není potřeba), přikrýt a dát péct cca na 1,5 hodiny na 175 stupňů. Zhruba po hodině stehna obrátíme, podle potřeby podlijeme.
Podáváme s bramborovou kaší, kterou v tomto případě dělám podle Hanychové.
Uvařit dohromady brambory a na menší kousky pokrájenou mrkev. Dělávám v papińáku, je to velká úspora času, hlavně když chystám oběd pro víc lidí.
Při následném šlehání přidat smetanu 33% a dochutit třeba solčankou. V původní receptu byl tuším i prolisovaný česnek, což nedávám, klukům to moc nechutnalo.
Tak dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat