Žádné dítě není tak roztomilé, aby matka nebyla šťastná, když konečně usne.
Ralph Waldo Emerson

čtvrtek 22. září 2011

Mňamózní kuře na leču

Slíbila jsem recept na mňamózní kuře, tak tady ho máte. Jak je mým zvykem, inspirovala jsem se vícero recepty a z každého vybrala podle mě jen to nejlepší. Výsledek stojí za to, určitě to někdy zkuste :-)


suroviny
kuřecí stehna, případně jen paličky
papriky, rajčata, cibule + sklenice leča
6 lžic kečupu, 3 lžíce hořčice (důležité je zachovat poměr 2:1)
česnek - množství dle chuti, v tomle receptu s ním moc nešetřím :-)
sůl, pepř

Stehna zbavuju kůže - přijde mi, že pak může chuť lépe prostoupit celým masem. Osolit, opepřit a zprudka osmahnout na oleji, nejlépe ve větší pánvi typu wok. Pak vyjmout a naskládat do pekáčku a to tak, že stehno položím dolů stranou, kde je víc masa (zůstane v omáčce, a bude křehčí).

Ve výpeku už na menší teplotě osmahnout cibuli na půl-kolečka, pak přidat česnek nakrájený na drobné plátky a nechat provonět. Poté k tomu přisypat nakrájené papriky a rajčata, po chvíli kečup, hořčici a nakonec i sklenici leča. Nechat chvíli probublat, ať se spojí chutě. 

Směs nalít do pekáčku na maso, můžeme přidat trochu vody (ale není potřeba), přikrýt a dát péct cca na 1,5 hodiny na 175 stupňů. Zhruba po hodině stehna obrátíme, podle potřeby podlijeme.


Podáváme s bramborovou kaší, kterou v tomto případě dělám podle Hanychové.

Uvařit dohromady brambory a na menší kousky pokrájenou mrkev. Dělávám v papińáku, je to velká úspora času, hlavně když chystám oběd pro víc lidí.
Při následném šlehání přidat smetanu 33% a dochutit třeba solčankou. V původní receptu byl tuším i prolisovaný česnek, což nedávám, klukům to moc nechutnalo.


Tak dobrou chuť. 

Foto (snad) dodám časem

Žádné komentáře:

Okomentovat